Warsztaty kulinarne i żywieniowe
Warsztaty kulinarne i żywieniowe
2020-02-12
W dniu 5 lutego 2020 roku w ramach działań towarzyszących Programu Operacyjnego Pomoc Żywnościowa 2014 – 2020 Podprogram 2019 w nowo otwartym Klubie Senior + przy ulicy Kościelnej 6 w Rzezawie odbyły się warsztaty kulinarne i żywieniowe.
Organizatorem warsztatów był Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Rzezawie wraz z Bankiem Żywności w Krakowie. Seniorzy wraz z 13 uczestnikami Programu wspólnie przygotowywali posiłki według opracowanych przez trenerkę z Banku Żywności w Krakowie nowatorskich przepisów i uczestniczyli w warsztatach żywieniowych o tematyce zdrowego, rozsądnego odżywiania się.
Łącznie w warsztatach uczestniczyły 24 osoby. Podczas warsztatów przygotowano m.in.: pierogi z kaszą jaglaną i twarogiem, sałatkę meksykańską, sałatkę z kurczakiem i ananasem, kurczak zapiekany z dynią i ziemniakami, koktajle z ciecierzycą i szpinakiem. Na deser podano pyszne ciasto „Lion”. Po przygotowaniu posiłków wspólnie przystąpiono do konsumpcji.
Warsztaty kulinarne i żywieniowe za każdym razem dają możliwość spotkań i integracji lokalnej społeczności. W trakcie warsztatów można porozmawiać na różne tematy, nie tylko kulinarne, wymienić się doświadczeniami i nauczyć się czegoś nowego. Zajęcia warsztatowe pomagają w byciu bardziej kreatywnym, a tym samym pomagają racjonalniej wykorzystywać posiadane w domach artykuły spożywcze. Dziękujemy prowadzącej warsztaty za organizację, zaangażowanie i poświęcony czas oraz wszystkim przybyłym za aktywne uczestnictwo, a Seniorom za życzliwe przyjęcie gości.
Organizatorem warsztatów był Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Rzezawie wraz z Bankiem Żywności w Krakowie. Seniorzy wraz z 13 uczestnikami Programu wspólnie przygotowywali posiłki według opracowanych przez trenerkę z Banku Żywności w Krakowie nowatorskich przepisów i uczestniczyli w warsztatach żywieniowych o tematyce zdrowego, rozsądnego odżywiania się.
Łącznie w warsztatach uczestniczyły 24 osoby. Podczas warsztatów przygotowano m.in.: pierogi z kaszą jaglaną i twarogiem, sałatkę meksykańską, sałatkę z kurczakiem i ananasem, kurczak zapiekany z dynią i ziemniakami, koktajle z ciecierzycą i szpinakiem. Na deser podano pyszne ciasto „Lion”. Po przygotowaniu posiłków wspólnie przystąpiono do konsumpcji.
Warsztaty kulinarne i żywieniowe za każdym razem dają możliwość spotkań i integracji lokalnej społeczności. W trakcie warsztatów można porozmawiać na różne tematy, nie tylko kulinarne, wymienić się doświadczeniami i nauczyć się czegoś nowego. Zajęcia warsztatowe pomagają w byciu bardziej kreatywnym, a tym samym pomagają racjonalniej wykorzystywać posiadane w domach artykuły spożywcze. Dziękujemy prowadzącej warsztaty za organizację, zaangażowanie i poświęcony czas oraz wszystkim przybyłym za aktywne uczestnictwo, a Seniorom za życzliwe przyjęcie gości.
Czytano: 490 razy




























